O projektu

Klaster zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije ,u naredne tri godine, učestvovaće u  relizaciji  medjunardnog  projekta pod nazivom  „Razvoj  sektorskih veština u  velnes i spa  turizmu /WeSkill/“, koji finansira Evropska komisija, kroz projekat Erasmus +. Lider na projektu je ITPIO (Institute for Training of Personnel in International Organizations) iz Bugarske.

Članice Klastera će biti aktivno uključene u sve projektne aktivnosti bez nadoknade. Profesionalci iz članica imaće priliku da učestvuju u istraživanjima, radionicama, treninzima,konferencijama I svim ostalim aktivnostima koje su predvidjene projektom. Na taj način će ostvariti interakciju sa profesionalcima iz zemalja EU (umrežavanje , razmena iskustava, znanja  I transfer znanja).Broj učesnika  u projektnim aktivnostima iz članica Klastera nije ograničen. Jezik projekta je engleski.

Projekat realizuje konzorcijum ,koga čini 19 partnera I to 17 iz zemalja EU I dva iz Srbije. Drugi partner iz Srbije je škola Farmacetusko fizioterapeutska škola iz Beograda.

Glavni partneri na projektu su sektorske krovne organizacije  I obrazovne institucije. Fokus projekta je na sticanju nedostajućih veština zaposlenih u velnes industriji .

Cilj “WeSkill “projekta je da podigne konkurentnost sektora velnes I spa turizma I da podrži njegov  održivi razvoj na tržištu Evrope, kroz osmišljavanje I realizaciju treninga za obuku zaposlenih u sektoru velnesa I spa turizma.

Tokom trajanja projekta biće razvijeno 5 transnacionalnih trening modula za  četiri veštine , koje će biti definisane kao nedostajuće u sektoru ,I dodatnu digitalnu  veštinu . Jedan od ciljeva projekta je i razvoj specifične mobilne aplikacije.

Realizovaće se nacionalni pilot trening programi za dve ciljne grupe  i to učenike i   zaposlene u velnes industriji . Svima će tokom treninga (edukacije) biti na raspolaganju materijali za učenje (priručnik, prezentacije, vežbe, materijali za testiranje)koji će biti definisani u toku projektnih aktivnosti. 

Mobilna aplikacija će biti besplatna za djake I zaposlene u velnes sektoru čime će se velnes obrazovanje  učiniti  pristupačnijim.

Nakon završetka projekta biće formirana sektorska mreža izvrsnosti u velnes i spa turizmu koja će obuhvatiti sve partnere na projektu.

CEI Prolom voda VOX TRADE d.o.o. Министарство трговине, туризма и телекомуникација