Čast nam je i zadovoljstvo da vas obavestimo da će Klaster zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije, kao jedina nacionalna sektorska organizacija ,u naredne tri godine, učestvovati u  relizaciji  medjunardnog  projekta pod nazivom  „Razvoj  sektorskih veština u  velnes i spa  turizmu /WeSkill/“, koji finansira Evropska komisija, kroz projekat Erasmus +. Lider na projektu je ITPIO (Institute for Training of Personnel in International Organizations) iz Bugarske.

Članice Klastera će biti aktivno uključene u sve projektne aktivnosti bez nadoknade. 

Menadžer na projektu u Srbiji  je Nataša Ranitović.

Projekat je započet u decembru 2020. U toku su pripremne aktivnosti .

Pogledaj projekat

Klaster zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije u saradnji sa Farmaceutsko fizijatrijskom školom iz Beograda u Srbiji realizuje Erasmus + projekat „Razvoj sektorskih veština velnes i banjskog turizma“ (WeSkill), -EPPКA2-SSA koji ima za cilj razvoj i primenu nastavnog plana i programa za ustanove stručnog obrazovanja (stručno obrazovanje i osposobljavanje) u skladu sa potrebama tržišta rada, na osnovu rešavanja nedostataka u veštinama i kompetencijama u banjama i velnes sektoru.

Weskill projekat preko Klastera nudi besplatne edukacije za velnes osoblje kroz nacionalne pilot treninge i posebno osmišljene radionice za sticanje nedostajućih veština u velnes sektoru.

Tim povodom ,u organizaciji Klastera zdrvstvenog velnes I spa turizma Srbije u Beogradu je 30/31.maja održan sastanak 12 partnerskih profesionalnih asocijacija, državnih institucija, ustanova I organizacija stručnog obrazovanja iz šest zemalja / Srbija, Bugarska, Italija, Grčka, Slovenija, Latvija / koje su partneri na medjunardnom projektu pod nazivom “ Razvoj sektorskih veština u velnes i spa turizmu /WeSkill/“, koji finansira Evropska komisija, kroz projekat Erasmus + .

Ovo je EU projekat, koji će po prvi put u Srbiji obezbediti programe obuke za zaposlene u velnes turizmu osmišljene na osnovu potreba velnes tržišta.